Kruche ciacha z kawałkami migdałów. Robiliśmy je całkiem niedawno na praktykach, tyle, że tam wyszły o wiele lepsze, bo była skórka od cytryny (która została przeze mnie nazwana w przepisie: skrobią cytrynową - nie mam pojęcia skąd ten błąd w zapisie) i były posypane orzechami, migdałami oraz wiórkami. Cóż. Cieszmy się tym, co mamy. Chcecie kilka ciastek <33?
poniedziałek, 25 marca 2013
Kruche ciasteczka.
Hej ^___^ Przyznaję, dzisiejszy dzień był... specyficzny. Na praktykach, ciast ciąg dalszy - robiliśmy babkę, która pękła nam na pół, a na matmie pierwszy raz od 3 lat dostałam 4 ze sprawdzianu. Kochane rachunki prawdopodobieństwa i ten tekst matematyczki: "No, tu mnie zdziwiła praca Marleny", na co Naff odpowiedziała: "Niech mi pani po życiu nie jedzie, nie jestem taka tępa", "Ale się martwiłam, że ci nie pójdzie, bo nie było cię na wielu lekcjach!". Kto jest bossem? Naff jest bossem. A sprawdzian był banalnie prosty (mówi to tępota z matmy). Dzisiaj mamy imieniny, więc na babce pieczenie się nie skończyło...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Naff mój bossie daj mi te ciacha D:
OdpowiedzUsuńGratuluje tej zajebiście cudownej oceny <3
Czwórka z matematyki to moje marzenie xD
OdpowiedzUsuńJa chcę ciastka *.*
Mmm...zjadłabym kilka takich kruchych ciasteczek ♥
OdpowiedzUsuńNie,pisze się boss .:P
OdpowiedzUsuńTa, a jak - 4 każdemu się należy :3
Oj,cicho mi z tymi ciastkami ! Ja tu próbuję poważnie wziąć się za siebie. xDD
Boss, to po ang. spolszczona wersja to bos xP.
UsuńChodź, dam ci ciasteczka XDDD
e... boss wygląda ładniej :P
Usuńooo, dajesz mi ... to fajnie *__*
Masz racje, mogłam napisać po ang. XD "I'm the boss!" XDD. Ale kurde nie chce mi się już edytować, taki ze mnie leń XDDD.
UsuńPrzyślę ci haha XD
:P Pysznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńCiekawe ja tam bym chciała robić takie rzeczy na zajęciach :)
Nic prostszego :D jak będziesz zaczynać szkołę średnią, wybierasz technikum gastronomiczne i tyle z tego ;). Polecam.
UsuńDaj przepis :>
OdpowiedzUsuń30 dag mąki
Usuń15 dag masła
5 dag margaryny
10 dag cukru pudru
skórka z jednej cytryny
3 żółtka
5 dag cukru
Zwyczajnie ugniatasz z tego ciasto, wstawiasz do lodówki na 30 minut, a potem wałkujesz i wykrawasz ;). U mnie w piekarniku przy temp. ok. 180 stopni, leżały niecałe 10 minut.
a, no i smarujesz je przed pieczeniem rozbełtanym jajkiem na koniec posypując albo płatkami lub drobinami migdałów, albo wiórkami kokosowymi i... Dobrze na nich smakują też orzechy laskowe rozdrobnione <3
UsuńNaff Boss - brawo ! :D
OdpowiedzUsuńMniam <3
mybeautifuleveryday.blogspot.com